Noć muzeja 2023. - vjetrovita, "prohladna", ponegdje uz malo snijega

27.01.2023.

12:20

Autor: Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., DHMZ/HRT i Zoran Vakula

Dunja Plačko-Vršnak

Dunja Plačko-Vršnak

Foto: Vrijeme / HRT

"Planirate li večeras u obilazak muzeja, svakako se dobro odijenite.

Ponegdje će na kopnu biti malo snijega, a na moru će osjet hladnoće pojačavati bura.", sažeta je vremenska prognoza za Noć muzeja 2023., koju je za emisiju "Vrijeme" nakon podnevnog "Dnevnika" pripremila Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a.

Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing.: "A kao i tijekom noći, i poslijepodne će i ovoga petka u unutrašnjosti biti oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Na Jadranu djelomice sunčano. Na krajnjem jugu još ponegdje može pasti malo kiše, a podno Velebita je moguć snijeg nošen jakom, na udare i olujnom burom, podno Velebita s orkanskim udarima, zbog koje će more biti umjereno valovito i valovito, a vidljivost vrlo dobra. I na kopnu će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar pojačavati osjećaj hladnoće. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između -2 i 3 °C, na Jadranu od 6 do 11 °C.

U subotu u unutrašnjosti
još mjestimice može biti slabog snijega. U nedjelju sa zapada postupno razvedravanje, pa će jutro u ponedjeljak biti još hladnije. Početkom tjedna, nakon mjestimične jutarnje magle sunčanije i malo toplije nego za vikend.

Na Jadranu obilje sunčanog vremena, ali i dalje vjetrovito, osobito u subotu, kada podno Velebita može biti snijega nošenog burom - jakom, na udare i olujnom, osobito na sjevernom i srednjem dijelu. Vjetar će u nedjelju oslabjeti, pa će jutro u ponedjeljak biti još hladnije."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!