Nova nadogradnja HRT Meteo - HRT-ov dar pod bor

23.12.2016.

19:04

Autor: HRT - RJ Komunikacije

I prometne informacije u HRT METEO aplikaciji

I prometne informacije u HRT METEO aplikaciji

Foto: HRT / HRT

Nakon uspjeha, od mnogih čak iznenađujućeg, po broju skidanja i pohvala možda čak i rekordnog za hrvatsku aplikaciju, HRT Meteo se dalje razvija!

Kao zahvala za dosadašnjih gotovo 100.000 skidanja aplikacije, od kojih je već u prvom tjednu bilo njih čak 50.000, i kao svojevrsni darak pod bor, ovih je dana objavljena dodatno nadograđena HRT Meteo aplikacija za pametne mobilne telefone, za platforme android i iOS.

Stoga sada, uz već postojeće i od mnogih svakodnevno korištene podatke, imate još mnogobrojne druge, pri čemu osobito valja izdvojiti vizualnu spoznaju vremena putem web kamera Hrvatskog autokluba (HAK), koji je dosadašnju izvrsnu suradnju s HRT-om proširio i na HRT Meteo.

I oni koji prometuju morem imaju informacije u novonadograđenom obliku HRT Meteo jer je s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ) proširena suradnja na nautičku prognozu, odnosno prognozu za pomorce, a i izletnicima u gorje omogućena je prognoza za tekući i sutrašnji dan za neka planinarska odredišta. Onima pak koji žele planirati za cijeli tjedan stavljeni su i izgledi vremena za šesti i sedmi dan od dana objavljivanja prognoze, i to posebno za kopnenu i primorsku Hrvatsku.

HRT METEO = HRT + DHMZ + HAK

Osim potvrda prognoza i upozorenja na opasne vremenske pojave na temelju podataka mjerenja i motrenja na meteorološkim postajama DHMZ-a, od sada je to moguće i zahvaljujući web kamerama HAK-a. Pritom korisnici HRT Meteo ne samo što vizualno mogu spoznati koliko je gdje sunčano, oblačno, maglovito, tmurno, kišno, snježno, vjetrovito ili već kakvo, mogu vidjeti i kakav je gdje promet, i to najprije jednim pogledom na sve glavne pravce po Hrvatskoj, pa odlukom na pojedini pravac od zanimanja korisnika, i na sve raspoložive kamere na željenom pravcu. U tom dijelu aplikacije HAK omogućava u HRT Meteo i ostale za promet važne informacije: izvješće o stanju na cestama, uključujući njihovu prohodnost, granične prijelaze, pomorski i željeznički promet, ograničenja za teretna vozila i prometnu prognozu, a dostupna su i izvješća o radovima na cestama, posebice na autocestama, ali i drugim privremenim prometnim regulacijama, kao i cestama zatvorenima zbog radova.

HAK-ova prometna prognoza

I HAK-ovu prometnu prognozu, mnogima osobito važnu tijekom ovog blagdanskog vikenda možete naći u HRT Meteo, kao i druge savjete vozačima, osobito za obavezu zimske opreme, vožnju zimi, po magli i poledici, te savjete za sigurnu vožnju.

Naravno, već postoje ideje za daljnju nadgradnju, pa čak i ozbiljni dogovori i pripreme. No, o tome u sljedećoj godini. A nekim "sitnicama" možda se iznenadite već i u ovoj!?

Ekipa koja priprema HRT Meteo želi vam sretan Božić i uspješnu 2017. godinu, s nadom da će vam HRT Meteo barem malo pomoći u planiranju svakodnevnih aktivnosti, a i da će vam ostale HRT-ove medijske platforme biti od koristi, te da ćete na njima naći svrsishodne vam meteorološke zanimljivosti...

Galerija
 Irena Čačić, voditeljica informativnog centra HAK-a i Igor Duić, glavni urednik Novih medija HRT-a, Foto: HRT/HRT
I prometne informacije u HRT METEO aplikaciji, Foto: HRT/ HRTHRT METEO aplikacija, Foto: HRT/HRTHRT METEO aplikacija, Foto: HRT/HRTHRT METEO, Foto: HRT/HRTZoran Vakula, Foto: Krasnodar Peršun/HRTI prometne informacije u HRT METEO aplikaciji, Foto: HRT/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!