13:43 / 25.01.2021.

Autor: Zoran Vakula

Meteoprometna prognoza od 26. 7. do 1. 8. 2020.

meteoprometna prognoza u Istragama prometnih nesreća

meteoprometna prognoza u Istragama prometnih nesreća

Foto: HRT / HRT

Polako prolazi jedna od intenzivnijih promjena vremena, i to ne samo ovoga ljeta nego i duljeg razdoblja. U mnogim mjestima bilo je - i još ima - obilne kiše, munja i gromova, ponegdje i tuče te prolazno jakog i još jačeg vjetra - stoga i nevolja u prometu. 


U nastavku vikenda slijedi stabilizacija vremenskih prilika, ali sljedećih sati još će biti mjestimične kiše i grmljavine, osobito u istočnim i južnim krajevima pa vozite li ili plovite - budite dodatno oprezni. Zbog te kiše i isparavanja natopljenog tla sljedećih će jutara vožnju po mnogim kontinentalnim krajevima otežavati slabija vidljivost - i to ne samo zbog sumaglice, nego ponegdje i guste magle, osobito uz vodene površine te u gorskim zavalama. Danju će uvjeti za većinu vozača biti povoljniji jer će u prvom dijelu novoga tjedna biti većinom suho i sunčano. No, ne nadajte se samo ovakvom prometu, nego i znatno gušćem - ipak smo u špici turističke sezone, a ima i dosta radova na cestama.

Na Jadranu idila, uz sunce i vedrinu, te burin pa maestral, uz koje more neće biti jako valovito, ali hoće sve toplije. I dok je za Jadran vrlo velika vjerojatnost stabilnog vremena cijeli tjedan, u unutrašnjosti se pojavljuje mogućnost češćih pljuskova oko petka.

No, detaljnije prognoze o tome tek slijede. Pratite ih na mnogobrojnim platformama HRT-a, uključujući i HRT METEO aplikaciju - u kojoj su uvijek aktualne i meteorološke i prometne informacije. Sretan vam put! I mirno more, osim ako baš ne planirate jedriti...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!