Meteoprometna prognoza od 14. do 20. 3. 2023.

20.03.2023.

12:32

Autor: Zoran Vakula

Zoran Vakula

Zoran Vakula

Foto: Istrage prometnih nesreća / HRT

Sljedećih će dana biti vrijeme biti promjenjivo, pri čemu za promet "najizazovnije" od utorka poslijepodne do srijede navečer.

Do srijede će biti prilično vjetrovito, najprije zbog juga i jugozapadnjaka, zatim ponegdje i olujne bure i tramontane. Kiša će padati već u utorak, najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru pa prema kraju dana u većini krajeva, u noći na srijedu posvuda. Temperatura zraka će se snižavati pa u noći na srijedu i u srijedu ujutro vozači u gorju mogu imati i malo snijega. Tijekom srijede slijedi stabilizacija atmosfere, ali još uvijek i mjestimične povremene oborine.

U nastavku tjedna bit će mirnije i stabilnije vrijeme, uz "proljetnije" uvjete i porast temperature zraka i do oko 20 °C. Unatoč tomu, imajmo i dalje zimske gume, i to ne samo zbog zakonske obveze, nego i zbog na kopnu noćnih i jutarnjim temperaturnih "minusa". Detaljnije o svemu može se pronaći i na mnogobrojnim medijskim platformama HRT-a i DHMZ-a, uključujući i HRT METEO aplikaciju za pametne mobilne telefone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!