O Zemljinom "klimatskom pulsu" u Pulsu

15.10.2020.

19:20

Autor: Tina Šimurina, Morana Kasapović, Zoran Vakula

-

-

Foto: - / -

"Otapanje ledenjaka, poplave, pijavice, suša, požari... Koliko loših vijesti treba da shvatimo da je 5 do 12? Klimatske promjene uništavaju planet. No jesmo li svjesni da su one i jedan od uzroka pandemije poput ove koja je u punom zamahu i ugrožava nam život? Kada smo zbog tzv. lockdowna sve zaustavili, Zemlja je nakratko prodisala. No je li joj to bilo dovoljno ili i dalje padamo bez padobrana?", uvodnik je Morane Kasapović, urednice emisije "Puls", za prilog "Zemlja na infuziji" Tine Šimurine.

O djelovanju klimatskih promjena i ekstremnih vremenskih uvjeta na naše svakodnevne aktivnosti, poljoprivredu, maslinarstvo, migracije ljudi i životinja, ali i na širenje virusa, te o utjecaju koronavirusa na globalno onečišćenje, mogućim scenarijima oporavka, nužnosti prilagođavanja našeg stila života promjenama koje se događaju, kao i o još nekim povezanim temama govorili su znanstvenici akademik Mirko Orlić, prof. dr. sc. Ljubo Barbić i Vedran Kojić te maslinar Ive Miškov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!