O Kapljičastoj i Vremenastim igrama - meteoslikovnicama i predstavama

07.05.2023.

00:08

Autor: Indeks, Regionalni dnevnik, Dobro jutro Hrvatska

priprema nove meteopredstave Malog teatra

priprema nove meteopredstave Malog teatra

Foto: Indeks / HRT

Da učitelji i znanstvenici pišu priče - nije ništa neobično. Međutim, kako dolaze do ideja, tko ih je potaknuo i kako djeca prihvaćaju te njihove priče i zašto je važno djeci čitati od najranije dobi može se doznati u emisiji "Indeks", urednice i voditeljice Sunčice Findak, emitiranoj u petak, 5. svibnja 2023. godine na HTV4 te i dalje vidljivoj na HRTi platformi.

O važnosti slikovnica i čitanja s novinarkama Dominique Bratović-Vela, Irenom Košir i Vlatkom Kalinić govore Sanja Poljak, Danijela Jurac, Danijela Miklec, Marta Nidogon, Nada Vidaković i dr. sc. Željko Jozić, te o meteoslikovnicama iz serije "Vremenaste priče" i na temelju njih pripremljenih meteopredstavama "Malog teatra" - Mirna Ostrošić, Igor Baksa i Zoran Vakula:

Galerija
o meteoslikovnicama u Indeksu, Foto: Indeks/HRT
Dominique Bratović-Vela i Zoran Vakula, Foto: Indeks/HRTTata Slikovnica - Mali teatar, Foto: Indeks/HRTTena Pataky - Mali teatar, Foto: Indeks/HRTMirna Ostrošić - Mali teatar, Foto: Indeks/HRTmeteopredstava "Tata Slikovnica: Sunčasta" Malog teatra, Foto: Indeks/HRTpriprema nove meteopredstave Malog teatra, Foto: Indeks/HRT

Osim u "Indeksu", o najnovijoj "Kapljičastoj" te o "Vjetropirastoj", "Oblačastoj", "Sunčastoj" i "Pahuljastoj" - prije objavljenim meteoslikovnicama iz serije "Vremenaste priče" autora Zorana Vakule i Nika Titanika bilo je govora i u "Regionalnom dnevniku", u prilogu s promocije u "Aquatici - Slatkovodnom akvariju Karlovac".

A u utorak, 16. svibnja 2023. u zagrebačkom kazalištu KNAP bila je i premijera meteopredstave "Vremenaste igre" Malog teatra - već treće temeljene na meteoslikovnicama - i to na "Vjetropirastoj", "Oblačastoj" i "Kapljičastoj".

Galerija
meteoslikovnice, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
promocija meteoslikovnica u karlovačkoj "Aquatici", Foto: Regionalni dnevnik/HRTpromocija meteoslikovnica u karlovačkoj "Aquatici, Foto: Regionalni dnevnik/HRTpromocija meteoslikovnica iz serije "Vremenaste priče", Foto: Regonalni dnevnik/HRTo meteoslikovnicama, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!